baby boom

Ayurveda

 •                                                           ΑΓΙΟΥΒΕΡΔΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖ

  H Αγιουβερδική  Ιατρική και το Μασάζ (που ονομάζεται επίσης Ayurveda) είναι ένα από τα παλαιότερα ιατρικά συστήματα του κόσμου. Προέρχεται από την Ινδία με Ιστορία περισσότερη από 3.000 χρόνια και παραμένει ένα από τα παραδοσιακά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. .Βασίζεται στις Σανσκριτικές λέξεις AYU που σημαίνει ΖΩΗ και VEDA που σημαίνει ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Βασική ιδέα της σχετικά με την υγεία και την ασθένεια είναι η προώθηση της χρήσης  φυτικών ενώσεων, συμβουλές διατροφής και αλλαγής τρόπου ζωής, ειδικές δίαιτες, ειδικό μασάζ, καθώς και άλλες μοναδικές πρακτικές υγείας. Δεν αντιτίθεται στην κλασική ιατρική ούτε αρνείται την συμβολή της. Πρεσβεύει πως κάθε Οντότητα διαθέτει ορισμένο ποσοστό των 5 Βασικών Στοιχείων: Αιθέρας, Αέρας, Γη, Φωτιά, Νερό. Από αυτά προέρχονται 3 Ενέργειες (DOSHAS) 1) Αέρινη VATTA2) Πύρινη pitta3) Υδάτινη KAPHA. Η Θεραπεία στηρίζεται στην ανάγνωση των ((στοιχείων)) και στην Βελτίωση  / Ισορροπία και τελικά στην Αυτοπραγμάτωση.

                                                                                ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  Σε Ψυχοσωματικά / Αυτοάνοσα / Ανοσοποιητικού Συστήματος /΄Αγχους / Κατάθλιψης / Νευρώσεων  /  Πέψης  /  Εντέρου προβλήματα. Επίσης σε Νευρώσεις / Βρογχίτιδα / ΄Ασθμα / ΄Εκζεματα / Δυσμηνόρροια / Παχυσαρκία / Βουλιμία και σε πολλές άλλες περιπτώσεις μικρών δυσλειτουργιών  η αρκετά σοβαρών θεμάτων Υγείας. Μαζί με την Θεραπεία θα συστηθούν συμβουλές διατροφή, Αγιουβερδικό μασάζ, και άλλες τεχνικές για την καλύτερη και πιο σύντομη ΄Ιαση και Αυτοπραγμάτωση.

                                                            Τι ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ             

  Η  κυβέρνηση της Ινδίας και άλλα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την κλινική και εργαστηριακή έρευνα για ιατρική/μασάζ ΑΓΙΟΥΒΕΡΔΑ, στο πλαίσιο της Ανατολικής Φιλοσοφίας. Αλλά  η ΑΓΙΟΥΒΕΡΔΙΚΗ  Ιατρική / μασάζ δεν είναι ευρέως γνωστή στον Δυτικό Κόσμο και δεν έχει μελετηθεί σε βάθος ως μέρος των συμβατικών τρόπων ΄Ιασης. Αυτή η Ενημέρωση  παρέχει μια γενική επισκόπηση της ιατρικής Αγιουβέρδας και του ειδικού μασάζ  και προτείνει πηγές για επιπλέον ενημέρωση και πληροφορίες.

                                                                             Βασικά σημεία

                                            Είναι η ΑΓΙΟΥΒΕΡΔΑ  και το μασάζ ιατρικά ασφαλή;
  Η ΑΓΙΟΥΒΕΡΔΙΚΗ  Ιατρική / μασάζ  χρησιμοποιεί μια ποικιλία προϊόντων και πρακτικών. Μερικά από τα προϊόντα αυτά, τα οποία μπορεί να περιέχουν βότανα, διάφορα είδη τσαγιού και ολιστικό Αγιουβερδικό μασάζ μπορεί να είναι επιβλαβή, εάν χρησιμοποιηθούν  καταχρηστικά ή χωρίς την κατεύθυνση ενός ειδικού .

                                            Είναι το  Αγιουβερδικό Μασάζ αποτελεσματικό;
  Η Ιστορία του και μόνο που εφαρμόζεται  πάνω από 3000 χρόνια και οι καθημερινές αναφορές από τα ευεργετήματα όσων το εφαρμόζουν πάνω στην Ψυχολογία τους  και στην Ευεξία και γενικά στην Συναισθηματικοδιανοητική τους βελτίωση δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι μόνο καλό κάνει.

                                                                             ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  Τρία Αρχαία Βιβλία γνωστά ως η Μεγάλη Τριλογία γράφτηκαν στα σανσκριτικά περισσότερα από 3.000 χρόνια και θεωρούνται τα κύρια κείμενα σχετικά με την Αγιουβέρδα - Caraka Samhita, Sushruta Samhita, και Astanga Hridaya .

  Οι Βασικές έννοιες της Αγιουβέρδας  περιλαμβάνουν την καθολική διασυνδεσιμότητα (μεταξύ των ανθρώπων, της υγεία τους, και του σύμπαντος), το Όλον του σώματος (πρακρίτι) και τις δυνάμεις της ζωής (dosha) .

  Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ινδίας χρησιμοποιεί ιατρική Ayurvedic αποκλειστικά ή σε συνδυασμό με τη συμβατική δυτική ιατρική και ασκείται σε διάφορες μορφές στη Νοτιοανατολική Ασία.

                                Τοξικότητα

  Το Αγιουβερδικό Μασάζ δεν έχει καμμία Τοξικότητα!!

                                Χρήση της Αγιουβέρδας στις  Ηνωμένες Πολιτείες

  Σύμφωνα με το 2013, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε μια  έρευνα, η οποία περιελάμβανε μια εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τη χρήση των συμπληρωματικών πρακτικών/θεραπειών  για την υγεία των  Αμερικανών ,και καταγράφηκε  ότι πάνω από 4.000.000 ενηλίκων/παιδιών  στις ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιήσει Ανατολικές τεχνικές όπως Αγιουρβέδα / Βελονισμό / Ομοιοπαθητική / Ρεφλεξολογία / Μασάζ κατά τη διάρκεια ενός έτους.

                                 Αγιουβέρδα και  Ιατρική Έρευνα

  Οι ερευνητές έχουν μελετήσει Αγιουβερδικές  προσεγγίσεις για τη σχιζοφρένεια και για τον διαβήτη. Ωστόσο, τα επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της για τα νοσήματα αυτά είναι ακόμα υπό μελέτη. Μια προκαταρκτική κλινική δοκιμή το 2011, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από NCCIH, διαπίστωσε ότι τα συμβατικά φάρμακα  και η Αγιουβέρδα  για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα είχαν παρόμοια αποτελεσματικότητα. Το συμβατικό φάρμακο που δοκιμάστηκε ήταν η μεθοτρεξάτη και της  Αγιουβέρδας περιελάμβανε 40 ενώσεις βοτάνων.

                                 Αδειοδότηση στην Αμερική

  Δίδεται κανονικά άδεια για Αγιουβερδικό μασάζ σε εκπαιδευμένα άτομα.

                                  Βασικές αναφορές

         Agarwal V, Abhijnhan Α, Raviraj Π Ayurvedic ιατρική για τη σχιζοφρένεια. Cochrane Database συστηματικών ανασκοπήσεων . 2007? (4): CD006867 [επιμέλεια 2010]. Έχει πρόσβαση σε www.thecochranelibrary.com στις 8 Ιανουαρίου 2013.

         Barnes μμ, Bloom Β, Nahin R. συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική χρήση στους ενήλικες και τα παιδιά:. Ηνωμένες Πολιτείες, το 2007 (361KB PDF) CDC Εθνικό Σύστημα Υγείας Στατιστική Αναφορά # 12. 2008.

        Chopra Α, Doiphode VV. Ayurvedic ιατρική. Βασική ιδέα, θεραπευτικές αρχές, και τον επίκαιρο.. Ιατρικές Κλινικές της Βόρειας Αμερικής . 2002? 86 (1): 75-88.

        Conboy L, Edshteyn Ι, Garivaltis Η Αγιουρβέδα και Panchakarma: μέτρηση των αποτελεσμάτων μιας ολιστικής παρέμβασης για την υγεία. επιστημονικού κόσμου Εφημερίδα. 2009? 9: 272-280.

        Gogtay NJ, Bhatt ΗΑ, Dalvi SS, et al. Η χρήση και η ασφάλεια των μη-αλλοπαθητική ινδική φάρμακα. Ασφάλεια των Φαρμάκων . 2002? 25 (14): 1005-1019.

        Goldblatt Ε, Ρ Snider, Κουίν S, et al., κλινικοί και εκπαιδευτικοί »Desk Reference για την παραχωρούμενη Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Επαγγελμάτων Υγείας . Σιάτλ, WA: Ακαδημαϊκή Κοινοπραξία για τη συμπληρωματική και εναλλακτική Φροντίδα Υγείας? 2009.

         Σανκάρ Κ, Liao LP. Τα παραδοσιακά συστήματα ιατρικής. Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κλινικές της Βόρειας Αμερικής . 2004? 15 (4): 725-747.

         Sridharan Κ, Mohan R, Ramaratnam S, et al. Ayurvedic θεραπείες για σακχαρώδη διαβήτη. Cochrane Database συστηματικών ανασκοπήσεων. 2011? (12): CD008288. Έχει πρόσβαση σε www.thecochranelibrary.com στις 15 Ιουλίου 2013.


Φωτογραφίες

 • Ayurveda

  Ayurveda

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής