baby boom

Αρωματοθεραπεία

 • Είναι ο κλάδος της βοτανικής ιατρικής που στηρίζεται στην θεραπεία νου ψυχής και σώματος με την χρήση αγνών απεσταγμένων ελαίων και φυτών που λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους ονομάζονται αιθέρια έλαια. Είναι άλλη μια ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου οργανισμού. Η αναζήτηση του αιτίου του συμπτώματος και κατ΄ επέκταση της παθήσεως πρέπει να είναι ο αρχικός στόχος καθ όλη την διάρκεια εφαρμογής της αρωματοθεραπείας.

  Η ιστορία της ξεκινάει από την εποχή που εμφανίστηκε ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη όπου έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα από την καύση ξύλων μέχρι την καύση φύλλων όπου οι άνθρωποι έβλεπαν βελτίωση από μια απλή αυπνία μέχρι που αποκτούσαν και κάποιες θρησκευτικές εμπειρίες. Αναφορικά έχουμε στοιχεία ότι την εποχή του Μωυσή έκαιγαν ένα μείγμα ελαιολάδου μυρτέλαιου, κάλαμου και κανέλας. Σημαντική επισήμανση είναι ότι στην Γέννηση του Θεανθρώπου οι τρείς μάγοι εκτός από δώρα άφησαν και μύρο και λιβάνι. Από την εποχή των βασιλιάδων στην Αίγυπτο έχουμε στοιχεία για την πολλαπλή χρήση αιθέριων ελαίων.

  Στην Ελλάδα ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε πολλά αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς λόγους. Άλλο αξιοσημείωτο είναι πως στην Αρχαία Ελλάδα οι ολυμπιονίκες στέφονταν με φύλλα δάφνης. Στο Μαντείο των Δελφών η Πυθία έφτανε σε έκσταση εισπνέοντας καπνό από λιβάνι και άλυρο κριθαριού.

  Στην σύγχρονη εποχή έχουμε τον Rene-Maurice Gatefosse Γάλλος κοσμετολόγος όπου από προσωπική αναζήτηση ξεκίνησε έρευνα και πειράματα πάνω στα αιθέρια έλαια.

  Και φτάνουμε στον Μarcel Lovabre στην Αμερική όπου η εταιρία του διανέμει τα αιθέρια έλαια σε όλη την Αμερική.

  Όταν παρασκευάζεται ένα λάδι για την συνεδρία μαζί με αιθέρια έλαια και εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα τα αιθέρια έλαια έχουν την ιδιότητα να απορροφώνται γρήγορα από τον επιθηλιακό ιστό και έτσι να μεταφέρονται σε όλο το σώμα. Έχουν την ιδιότητα να μας επηρεάζουν σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

  Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ κατευθείαν επάνω στο δέρμα για να μην εμφανιστούν εγκαύματα η εξανθήματα. Μέσω της όσφρησης έχουμε αλλαγή στα συναισθήματα και κατά επέκταση την αυτοίασή μας. Και αυτή η μέθοδος δεν είναι υποκατάστατο της κλασσικής ιατρικής αλλά είναι μια ολιστική μέθοδος που βοηθά τον ίδιο τον οργανισμό να αυτοιαθεί με τελικό αποτέλεσμα την αρμονία σε φυσικό πνευματικό και διανοητικό επίπεδο.

  Η αρωματοθεραπεία εφαρμόζεται με κομπρέσες με αρωματικό λύχνο μέσα σε λουτρό με εισπνοές με πλύσεις και με μάλαξη.

  Τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται ως αναζωογονητικά, αναλγητικά, βακτηριοκτόνα, αντυμυκητιακά, αντιυικά, αντιφλεγμονώδη, αποσυμφορητικά, διεγερτικά, διουρητικά και σε προβλήματα, σε ψυχικές παθήσεις και σε περιπτώσεις καρκίνου πάρα πολλές άλλες ωφέλιμες χρήσεις.

  Λόγω της ιδιαιτερότητας κάποιων συστατικών των αιθέριων ελαίων επιβάλλεται υπευθυνότητα, γνώση, σεβασμός, πλήρες ιατρικό ιστορικό και εξατομικευμένη επιλογή ελαίων. Αποφεύγουμε την χρήση σε νεογέννητα, την περίοδο του θηλασμού, σε πρόσφατα εγχειρισμένα άτομα, σε πνευμονολογικά και καρδιολογικά προβλήματα .

  .

Φωτογραφίες

 • Αρωματοθεραπεία

  Αρωματοθεραπεία

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής