baby boom

Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας

 • - Ανακουφίζει από τον πόνο και μπορεί να αυξήσει την κυτταρική μνήμη
  - Μειώνει το στρες σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο
  - Αυξάνει την κυκλοφορία
  - Χαλαρώνει τους μυς
  - Αποτοξινώνει τον οργανισμό
  - Ομαλοποιεί αδένες
  - Βοηθά να εντοπίζουν τα προβλήματα υγείας σε ένα "προληπτικό" επίπεδο
  - Αυξάνει την σωματική ενέργεια
  - Ενσωματώνει το σώμα , το μυαλό και το πνεύμα

  Θεωρίες σχετικά με το γιατί και πώς η Ρεφλεξολογία παράγει έργο.

  Αναλγητικό Effect Αναλγητικό σημαίνει να μειώσετε τον πόνο. Δίνοντας άμεση πίεση σε συγκεκριμένα σημεία κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας η Ρεφλεξολογία, βοηθά να διακοπεί η αισθητήρια μετάδοση πόνου (σήματα πόνου του σώματός σας)  και το σώμα σας θα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και θα πάει  να το διορθώσει, με φυσικό τρόπο. 

  Ενδορφίνης Τύπου Μια συνεδρία θα τονώσει την απελευθέρωση των φυσικών φονικών κυττάρων του πόνου του σώματος από την υπόφυση (η οποία είναι 10Χ ισχυρότερο από τη μορφίνη). Έτσι οι πόνοι θα υποχωρήσουν άμεσα.

  Ανοσοποιητικού Booster Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θεωρείται ο δεύτερος εγκέφαλος σας. Η Ρεφλεξολογία είναι σε θέση να διεγείρει τις νευρικές συνδέσεις μεταξύ του θύμιου αδένα, τον σπλήνα και τον υποθάλαμο, καθιστώντας αυτά τα όργανα να εργαστούν πιο αποτελεσματικά. Μια αύξηση της ροής του αίματος οδηγεί σε αυξημένη ροή λέμφου η οποία οδηγεί σε αύξηση σε αυτά του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Γαλακτικό οξύ Θεωρία ή Αποτοξίνωση / Εκμεταλλεύσεων Οι Κρύσταλλοι γαλακτικού, αντιπυρετική, ουρικό οξύ, και η μορφή ασβεστίου σε νευρικές απολήξεις στα χέρια και τα πόδια. Η πίεση της Ρεφλεξολογίας τους συνθλίβει και αποβάλλονται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

  Αυξημένη κυκλοφορία Μια τυπική συνεδρία θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Έχοντας μια αύξηση στην κυκλοφορία βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων από τα κύτταρα και να φέρει θρεπτικά συστατικά σε αυτά. Τα πόδια και τα χέρια είναι πλούσια σε τριχοειδή. Όταν εφαρμόζεται η άμεση πίεση αυξάνει την φλεβική επιστροφή που βοηθά να φέρει περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς.

  Συναισθηματική / Ψυχική ΤύπουTouch ενισχύει την κυτταρική μνήμη που βοηθά κάποιον να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τον απελευθερώσει.

  Ενέργεια Τα όργανά μας είναι σε θέση να επικοινωνούν μέσω του ηλεκτομαγνητικού πεδίου. Σύμφωνα με τη Ρεφλεξολογία και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM)η ενέργεια ταξιδεύει κατά μήκος των μονοπατιών, ζώνες, ή μεσημβρινούς του σώματος. Εάν αυτή η ενέργεια  μπλοκαριστεί ή γίνει συμφόρηση, τότε μπόρει να δημιουργηθεί πόνος ή ασθένεια σε ένα όργανο ή αδένα κατά μήκος αυτού του μονοπατιού. Η Ρεφλεξολογία βοηθά να ανοίξουν αυτά τα μπλοκαρισμένα μονοπάτια μέσα από την άμεση πίεση και την πρόθεση για θεραπεία.

  Ιδιοδεκτική νεύρων Θεωρία Υποδοχέα Υπάρχουν 72.000 + νευρικές απολήξεις στο πόδι που είναι ανατομικά συνδεδεμένο με άλλα μέρη του σώματος. Η εφαρμογή πίεσης σε αυτές τις νευρικές απολήξεις στέλνουν ερεθίσματα στους άλλους τομείς. Αυτό είναι γνωστό ως άμεση διέγερση των νεύρων. Για παράδειγμα, αν υπέφεραν με χαμηλή οσφυαλγία, ένας ρεφλεξολόγος μπορεί να εφαρμόσει άμεση πίεση στα χαμηλά σημεία πίσω στο πόδι που θα ρέει μέσα από αυτό το κανάλι και στη χαμηλή περιοχή πίσω δίνοντάς σας ανακουφίσει  στον πόνο της πλάτης σας.

  Ομοιόστασης (το σώμα μας σε ισορροπία) Με τη διέγερση όλων των οργάνων και των αδένων του σώματος (η οποία εμφανίζεται σε κάθε συνεδρία Ρεφλεξολογίας,  Τα μπλοκαρίσματα απελευθερώνονται και το σώμα έχει τη δυνατότητα να βρει τη δική του ισορροπία. Βασικά, το σώμα μπαίνει σε ένα μέρος όπου μπορεί να συμβεί επούλωση.

Φωτογραφίες

 • Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας

  Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής