baby boom

Το Δώρο της Αφής

 •  Το δώρο της αφής μια σύγχρονη θεραπεία Ο ρόλος υ διαδραματίζει το θεραπευτικό μασάζ ως επιλογή για την υγεία και την ευεξία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες. Οι θεραπευτές βοηθούν στην αθλητιατρική, στην αποκατάσταση, στην εναλλακτική υγεία και στην σωστή στάση και την διόρθωση της κίνησης, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Η έρευνα έχει δείξει ότι η τακτική χρήση μπορεί να έχει θετική επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην οικοδόμηση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση του ύπνου. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν την ευεξίας τους ,το θεραπευτικό μασάζ γίνεται μια δημοφιλής και συμφέρουσα επιλογή.

  Η πιο συχνή ερώτηση από νέους πελάτες είναι: «Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε?

  Η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε άτομο, ακριβώς όπως κάθε μασάζ είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο εμπειρικός κανόνας είναι ο καθένας θα ωφεληθεί από τουλάχιστον δύο μήνες. Ωστόσο, ατομικές περιστάσεις μας αναγκάζουν να αξιολογούμε ξεχωριστά την ανάγκη για τη συχνότητα κάθε ανθρώπου.

  Αρχικά, για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου, οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην πραγματική δομή του ιστού, σε συνδυασμό με την προπόνηση για να βελτιωθούν ή να ξεπεράστουν κακές συνήθειες που μπορεί να είναι μέρος της πηγής του πόνου. Εάν ο χρόνιος πόνος είναι από έναν τραυματισμό, μπορεί να είναι απαραίτητο για τον θεραπευτή να εργαστεί για να διαλύσει ουλώδη ιστό και αυξάνει το εύρος της κίνησης. Αυτό συχνά απαιτεί μια επιθετική προσέγγιση και πάρα πολύ χρόνο.

  Είναι σημαντικό να βρεθεί η αιτία του πόνου, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλά και για την ανακούφιση όσο το δυνατόν σε ποιο σύντομο χρόνο.

  Ένας άλλος λόγος για την αύξηση της συχνότητας της θεραπείας είναι να ενισχύσει την αθλητική απόδοση. Θεραπεία πριν από ένα γεγονός ή από ένα παιχνίδι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό, η οποία βοηθά τον αθλητή, τη σωστή στιγμή. Επίσης, μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού και μειώνει το χρόνο αποκατάστασης. Από τους αρχαίους χρόνους, οι αθλητές έχουν πάρει "φυσικές θεραπείες» ως μέρος της εκπαίδευσής τους.

  Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται. Οι περισσότεροι δεν παραμένουν σωματικά δραστήριοι, όπως έκαναν στα νιάτα τους. Το λεμφικό σύστημα, το οποίο είναι επικεφαλής στη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας δεν λειτουργεί σωστά, δεν έχει τη δύναμη να αντλεί τη ροή του λεμφικού υγρού. Αντ 'αυτού, το σώμα στηρίζεται στη δράση των μυών για να αναγκάσει το λεμφικό να συλλέγει τις τοξίνες που παράγονται σε όλο το σώμα και το μεταφέρει στους λεμφαδένες. Οπότε επιβαρύνονται τα εσωτερικά όργανα ενώ με την χρήση μιας θεραπευτικής συνεδρίας το σώμα αποβάλλει πιο εύκολα τις τοξίνες.

  Το θεραπευτικό άγγιγμα όχι μόνο αυξάνει τη ροή του αίματος για να φέρει θρεπτικά συστατικά για τον ιστό για να προωθήσει την ανάπτυξη κυττάρων, αλλά επίσης απελευθερώνει βασικές ορμόνες και ενδορφίνες που επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

Φωτογραφίες

 • Το Δώρο της Αφής

  Το Δώρο της Αφής

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής