baby boom

H Εναλλακτική ιατρική αυξάνεται στο Λίβανο

 • Φαίνεται ότι όσο περισσότερο εξελίσσεται η ανθρωπότητα και κινείται προς τα εμπρός τόσο περισσότερο βρίσκει αξία στις διδασκαλίες του παρελθόντος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα της ολιστικής υγείας, λόγω της σχετικά πρόσφατης έρευνας πάνω στην οποία οι χημικές ουσίες που καταναλώνουμε στη διατροφή μας, τα φάρμακα και ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε έχουν σημαντική θέση στη συνολική ευημερία μας. Ενώ αυτό μπορεί να παραμείνει ένα θέμα έντονων συζητήσεων, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις αυξανόμενες φωνές που ζητούν την επιστροφή σε έναν πιο αργό και πιο φυσικό τρόπο ζωής.

  Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) Παραδοσιακή Ιατρική Στρατηγικής 2014-2023 βλέπει ότι η παραδοσιακή και συμπληρωματική ιατρική (TCM) αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, τις συμπεριλαμβάνουν σε εθνικά σχέδια υγείας τους. Η ΠΟΥ βλέπει τους στόχους της ως: να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων συμβολής της TCM για την υγεία και την ευεξία, και να προωθήσει την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση τους.

  Ο Λίβανος ήταν ανέκαθεν δεκτικός στις πιο ολιστικές προσεγγίσεις για την υγειονομική περίθαλψη.

  Τα τελευταία χρόνια, ο Λίβανος έχει επίσης προσχωρήσει στη Δύση αγκαλιάζωντας τις παραδόσεις και τις εναλλακτικές πρακτικές που προέρχονται από την Ανατολή. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια μόνο έχει υπάρξει μια σημαντική αύξηση του αριθμού των κέντρων ευεξίας που προσφέρουν : διαλογισμό, γιόγκα, ομοιοπαθητική, ρεφλεξολογία

  Το EddeSandsResorts έχει αρχίσει πρόσφατα την οργάνωση δύο συνεδριών Wellness Week ετησίως, τα οποία επικεντρώνονται στην υγιεινή διατροφή, το διαλογισμό, και την ρεφλεξολογία. Μια άλλη ένδειξη ότι το ενδιαφέρον για την εναλλακτική της υγειονομικής περίθαλψης έχει εξαπλωθεί στη χώρα είναι τα Zenotel, ένα boutique ξενοδοχείο με το Gemmayel να ανοίξει τον Μάιο, η οποία θα είναι η πρώτη παραδοσιακή πλατφόρμα ιατρικής στη χώρα συνδυάζοντας διάφορες προσεγγίσεις κλασικές / εναλλακτικές κάτω από μία στέγη. Ο συνδυασμός θα είναι ένα εναλλακτικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης σε μακροπρόθεσμη βάση.

  Ο EdmondIbrahim, είναι ο ιδρυτής της κινεζικής MedicalCenterστο Λίβανο Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αποτελεσματική θεραπεία ποικίλλει, αλλά όχι λιγότερο από δέκα συνεδρίες συνιστάται στον ασθενή να επωφεληθούν, εξηγεί ο RasmigAzezian, ένας φυσιοθεραπευτής και εκπρόσωπος του PranicHealingΜέση Ανατολή και την Αφρική Association(PHMEA) στο Λίβανο.

  Το Αγ. Πανεπιστήμιο Joseph(USJ) έχει προσφέρει ένα 150-ωρών πρόγραμμα με πανεπιστημιακό πτυχίο από το 2010. Αυτό είναι, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κομφούκιος, μεταξύ ShenyangNormalUniversityκαι USJ,. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε βελονισμό στο Λίβανο αυξάνεται και υπολογίζεται σε πάνω από 50 τοις εκατό.

  Ενεργειακή Θεραπεία

  Η ενεργειακή θεραπεία βασίζεται στην πεποίθηση ότι υπάρχει μαγνητική ροή σε όλα γύρω μας και μέσα μας, και ότι ένας ενεργειακός θεραπευτής μπορεί να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσει για να καθαρίσει το σύστημα του ασθενούς, επιτρέποντας έτσι στον οργανισμό να αυτο- επουλωθει..

  Ενώ μπορεί κανείς να βρει Ρέικι μάστερ και τα μαθήματα στο Λίβανο, η πιο διαδεδομένη μορφή ενεργειακής θεραπείας στη Μέση Ανατολή φαίνεται να είναι PranicHealing,

  Ομοιοπαθητική

  Η ομοιοπαθητική ιδρύθηκε το 1796 από τον γερμανό γιατρό SamuelHahnemann, και είναι μια ολιστική μορφή της ιατρικής που βασίζεται στην αρχή «όμοια θεραπεύονται με όμοια», ή ότι μια ουσία που λαμβάνεται σε αραιωμένη μορφή, θα προκαλέσει φυσική αντίδραση του σώματος και έτσι θα θεραπεύσει τα ίδια τα συμπτώματα.

  Οι ομοιοπαθητικοί πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, αντιδρά σε διαφορετικά συμπτώματα και έτσι θα πρέπει να συνταγογραφούνται φάρμακα ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση. "Είναι μια πολύ προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση. Συχνά για την ίδια πάθηση μπορεί να συνταγογραφηθούν διαφορετικά φάρμακα ,σε 2 ασθενείς επειδή αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στα συμπτώματα ».

  Μια αρχική διαγνωστική συνεδρία μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, - όπως ο ομοιοπαθητικός περνά μέσα από την ιστορία του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων τραυματικών εμπειριών , το ιατρικό ιστορικό . Σήμερα, η ομοιοπαθητική έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και έχει ενσωματωθεί στα συστήματα υγείας πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.

  Συνολικά, 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για τα ομοιοπαθητικά και τα βότανα στις ΗΠΑ το 2012, δηλαδή 16 τοις εκατό αύξηση από το 2007, σύμφωνα με την Mintel, μια παγκόσμια έρευνα και η οποία αναμένει ο αριθμός αυτός να φτάσει $ 7.500.000.000 το 2017.

  Ομοιοπαθητική έφτασε το Λίβανο, το έτος 2002,

Φωτογραφίες

 • H Εναλλακτική ιατρική αυξάνεται στο Λίβανο

  H Εναλλακτική ιατρική αυξάνεται στο Λίβανο

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής