baby boom

Αιθέρια Έλαια και Θεραπευτική δράση

 •  Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα αιθέρια έλαια με τις πιο κοινές χρήσεις τους ως αρωματικά για το δωμάτιο, για μασάζ αρωματοθεραπείας και για την εισπνοή ατμού στα λουτρά.

  Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία ,η αρωματοθεραπεία έχει μετακινηθεί σε κλινικό περιβάλλον και ένα αυξανόμενο σώμα της έρευνας έχει δημιουργηθεί γύρω από τη χρήση του σε παιδιά και ενήλικες σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

  Rhiannon Harris είναι ένας δάσκαλος και ιατρός της κλινικής αρωματοθεραπείας. Είναι ο κύριος οργανωτής του Botanica 2014, μιας διεθνούς διάσκεψης για την κλινική αρωματοθεραπείας και βοτανολογίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

  «Περιμένουμε μέχρι 250 βοτανολόγουςα και αρωματοθεραπευτές," λέει ο Harris, ο οποίος βασίζεται στη Γαλλία. "Το όφελος από αυτό το συνέδριο είναι ότι είναι ανεξάρτητη από κάθε οργανισμό, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να ακούσουν από μια ευρύτερη ομάδα των ομιλητών και να θέσει την αρωματοθεραπεία στο πλαίσιο του φυτού και τη φυτοθεραπεία," λέει.

  "Θα πρέπει επίσης να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να δουν τι συμβαίνει στον τομέα αυτό."Ο

  Harris λέει ότι η κλινική αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε αντικαρκινικά κέντρα, γηροκομεία και σε ρυθμίσεις φροντίδας των ηλικιωμένων. «Στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε εμπειρία πάνω από 25 χρόνια εργασίας σε γηροκομεία."

  Αποδοχή στην Αρωματοθεραπεία

  "Σε μέρη όπως η Γαλλία και η Γερμανία, υπήρξε πολύ μεγαλύτερη αποδοχή σε αρωματοθεραπευτές που εργάζονται σε νοσοκομεία ως φυτικά φάρμακα και εξακολουθεί να ελέγχεται στενά από τους γιατρούς," εξηγεί.

  Η μεγαλύτερη έκταση της ανάπτυξης είναι στην φροντίδα των ηλικιωμένων, σύμφωνα με Harris. "Υπάρχει μια πιο πρόσφατη εστίαση στο πώς η αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους ηλικιωμένους. Ο καθένας έχει επίγνωση της γήρανσης της κοινωνίας μας, την έλλειψη στήριξης και πόρων, και την αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η άνοια. "

  Linda-Anne O'Flaherty είναι ένας από τους ομιλητές στο Botanica 2014 εργάζεται στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού War Memorial Παίδων στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική.

  Η Αρωματοθεραπεία εισήχθη για πρώτη φορά στη μονάδα εγκαυμάτων στο νοσοκομείο πριν από 10 χρόνια. "Αρχικά, υπήρχε έντονος σκεπτικισμός μεταξύ του ιατρικού προσωπικού σε ό, τι η θεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει," λέει ο O'Flaherty.

  "Ωστόσο, καθώς η συνεχιζόμενη θεραπείες, το νοσηλευτικό προσωπικό άρχισαν να σχολιάσει σχετικά με το πώς τα παιδιά κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού είχαν μασάζ και ότι ήταν μια πιο ειρηνική, θεραπεύοντας τον ύπνο."

  Η επιτυχία του μασάζ αρωματοθεραπείας στη μονάδα εγκαυμάτων στο νοσοκομείο Κέιπ Τάουν οδήγησε σε αιτήματα για αρωματοθεραπεία, σε άλλους θαλάμους.

  Οκτώ εθελοντές εργάζονται τώρα σε όλη την ογκολογία, εγκαύματα, τραύμα, χειρουργική, ιατρική και στη μονάδα εντατικής θεραπείας, υπό την επίβλεψη του τμήματος διαχείρισης του πόνου στο νοσοκομείο.

  O'Flaherty λέει τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν σχολιάσει σχετικά με το πώς τα λάδια βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και κνησμό τους. Ένα μείγμα για ηρεμία με αιθέρια έλαια –είναι το γερμανικό χαμομήλι,η λεβάντα και το νερολί – που χρησιμοποιείται με απαλές τεχνικές μασάζ .

Φωτογραφίες

 • Αιθέρια Έλαια και Θεραπευτική δράση

  Αιθέρια Έλαια και Θεραπευτική δράση

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής