baby boom

Χειμώνας και Φυσικές Θεραπείες

 •  10 άκρες για να χτυπήσετε το Χειμώνα.

  Χειμώνας δεν πρέπει να είναι μια θλιβερή εποχή

  Οι περισσότεροι από μας αισθάνονται τη μελαγχολία του χειμώνα από καιρό σε καιρό και δεν έχουν τη συνήθη ενέργεια, δεν αισθάνονται άρρωστοι, αλλά δεν αισθάνονται και εξαιρετικά καλά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο ύπνο και φαγητό.

  Καθώς οι ημέρες αρχίζουν να παιρνούν πλέον, και το ηλιακό φως επανεμφανίζεται, τα συναισθήματα αυτά υποχωρούν. Αλλά όμως είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τη ζεστή λάμψη του καλοκαιρινού ήλιου. Υπάρχουν βέβαια 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από το χειμώνα.

  1. Πάρτε μια βιταμίνη

  Λαμβάνοντας 2.000 IU βιταμίνης D καθημερινά, βοηθάτε τη διάθεσή σας.

  2. Κοινωνικοποιηθείτε

  Κατεβείτε από τον καναπέκαι από τον υπολογιστή, βγείτε μαζί με πραγματικούς ανθρώπους! Θα είναι καλό για σας.

  Αν όλοι οι φίλοι σας είναι απασχολημένοι, τότε κάντε κάτι διαφορετικό για τον εαυτό σας. Υπάρχουν πάντα πολλές οργανώσεις που μπορούν να χρειαστούν τη βοήθειά σας, ή μαθήματα που μπορείτε να κάνετε.

  3. Ορισμός Στόχων

  Υγιεινές συμπεριφορές οδηγούν σε υγιή συναισθήματα.

  Σκεφτείτε την άσκηση. Δεν χρειάζεται να ενταχθείυε σε γυμναστήριο ή να ξεκινήσετε κάποια ντίσκο μουσική και χορό μέχρι τελικής πτώσης. Βγείτε για περπάτημα ή λίγο τρέξιμο, ανεβικατεβείτε σκάλες μερικές φορές και γενικά κάντε ελαφρές ασκησούλες, να σταματήσετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Ό, τι κι αν κάνετε, να δώσετε στον εαυτό σας ένα χειροκρότημα όταν επιτύχετε το στόχο σας.

  4. Κάντε μια βόλτα

  Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι γιατροί σας μιλούν ακόμα και για ένα απλό περπάτημα. Μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματά σας και την ευημερία.

  Ναι, κάνει κρύο έξω,αλλά ακόμη και μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο είναι ευεργετική.

  5. Μελατονίνη

  Ένα συμπλήρωμα μελατονίνης μπορεί να βοηθήσει. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου σας.

  Οι άνθρωποι συχνά παίρνουν μελατονίνης για το jet lag. Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό βέλτιστο χρόνο για να λάβει μελατονίνη, οπότε συζητήστε το με τον θεράποντα ιατρό σας για να μάθετε πότε θα ήταν καλύτερο για σας.

  Μια βόλτα στο φως του ήλιου όποτε μπορείτε. Η πρωινή έκθεση στο φως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.6. Ηλιος

  7. Δοκιμάστε Αρωματοθεραπεία

  Η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων. Είτε θέλετε να τα εντάξετε σε ένα διαχύτη να διαπερνά το δωμάτιό σας, ή λίγες σταγόνες σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, τα όμορφα αρώματα της λεβάντας, περγαμόντου, γιασεμί, νερολί θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα.

  8. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

  Μια μικρή απόλαυση του εαυτού σας θα σας βοηθήσει αρκετά.

  9. Δοκιμάστε εναλλακτική θεραπεία

  Το μασάζ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατάθλιψη κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό και βοηθά στη μείωση των ορμονών του στρες.

  Ο βελονισμός έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης, καθώς επαναφέτει το σώμα σας στην ισορροπία.

  10. Γέλιο: Το καλύτερο φάρμακο

  Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καλό γέλιο για να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Φωτογραφίες

 • Χειμώνας και Φυσικές Θεραπείες

  Χειμώνας και Φυσικές Θεραπείες

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής