baby boom

20 συμβουλές για να νικήσετε το άγχος

 •  Δεν μπορείτε να περάσετε τη ζωή σας χωρίς να αντιμετωπίσετε το άγχος. Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό στοιχείο στη ζωή και πολλοί άνθρωποι  θεωρούν ότι είναι ευχάριστο να χρησιμοποιήσουν το άγχος τους για να ξεπεράσουν τη σωματική, πνευματική και κοινωνική πρόκληση.Και όμως υπάρχουν  τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άγχος σας για να σας παρακινήσει και να κάνει τη ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα και ικανοποιητική.

   1. Η καλή διατροφή: Η καλή διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του άγχους. Το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον  βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ένα υγιές κεντρικό νευρικό σύστημα, και τη βιταμίνη C και ψευδάργυρο, για την αντίσταση κατά των λοιμώξεων. Μπορείτε  να ενισχύσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας και να μειώσετε την τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα (τουλάχιστον κάθε 3 ώρες) που βασίζονται γύρω από  σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ψωμί ολικής άλεσης, όσπρια, βρώμη, ζυμαρικά, ρύζι και πατάτες. Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν μια σταθερή ροή της  ενέργειας στο σώμα και έχουν μια κατευναστική επίδραση στον εγκέφαλο.

   2. Φάτε ειρηνικά: Να τρώτε αργά, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας.

   3. Αποφύγετε την καφεΐνη: Υπερβολικές ποσότητες ποτών που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και ο καφές είναι πολύ πιο πιθανό να αυξήσουν το άγχος  και τους πονοκεφάλους παρά να σας ηρεμήσουν.

   4. Σταματήστε το κάπνισμα και το αλκοόλ: Μερικοί άνθρωποι στρέφονται προς το κάπνισμα και το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πίεσης αλλά και οι δύο  αυτές συνήθειες ληστεύουν από το σώμα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ενώ η βραχυπρόθεσμη επίδραση του αλκοόλ και του καπνίσματος μπορεί να  προκαλέσει μια αίσθηση ευεξίας, η μακροχρόνια χρήση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια κατάθλιψη.

   5. Άσκηση: Πάρτε απλές δραστηριότητες όπως το κολύμπι, το ποδήλατο ή οποιοδήποτε είδος του αθλητισμού σας αρέσει, σε τακτική βάση.

   6. Χαλαρώστε Εξάσκηση σε κάποιες μορφές φυσικής χαλάρωσης, όπως ρεφλεξολογία ,γιόγκα, διαλογισμό.

   7. Καταλάβετε το άγχος: Μάθετε να αναγνωρίζετε το άγχος και μην πιέζετε τον εαυτό σας.

   8. Έχετε τα κατοικίδια ζώα: Σκεφτείτε να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο. Παίζοντας με τα ζώα μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αισθάνονται  ήρεμη και δημιουργική.

   9. Ζήστε με τη φύση: Μείνετε κοντά στη φύση, και αφήστε το ελιξίριο της ζωής να δονείται δίπλα σας.

   10. Μοιραστείτε τα προβλήματά σας: Εάν δεν μπορείτε να μοιραστείτε τα προβλήματά σας με τα παιδιά σας, μια επαγγελματική συμβουλευτική ψυχολόγος  θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να πάρετε μια αντικειμενική άποψη για τον εαυτό σας, και να θέσει τα προβλήματά σας σε μια προοπτική.

   11. Πρόσωπική Ευθύνη: Αντί να τρέχετε μακριά από την εργασία και τις προσωπικές ευθύνες, να μιλήσετε ειλικρινά με τον εαυτό σας και να λάβετε ενεργά  μέτρα για την επίλυση κάθε προβλήματος.

   12. Θετική Σκέψη: Θετική σκέψη και αποφυγή αρνητικών σκέψεων, αισθήματος αδυναμίας, αποτυχίας και απόγνωσης, κατείφια.

   13. Κάνετε συχνά διαλείμματα: Διακοπές με την σύζυγο, την οικογένεια και τους φίλους σας μπορεί να σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε και να αυξήσετε τα  επίπεδα της ενέργειας σας.

   14. Γελάστε δυνατά: Προσθέστε λίγο χιούμορ στη ζωή. Γέλιο βοηθά στην απελευθέρωση ορμονών που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αφεθείτε στην  αναζωογονητική, διασκεδαστική δραστηριότητα που γενικά σας βοηθά να ενισχύσει το μυαλό-σώμα-ψυχή και να ενεργοποιήσει την ύπαρξή σας.

   15. Δραστηριότητες: Ταξίδια, κηπουρική, χορός, πεζοπορία. Όλα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά για τη θεραπεία του στρές.

   16. Δοκιμάστε εναλλακτικές θεραπείες: Φέρτε την ζωτικότητα, ανανεώστε τον εαυτό σας με εναλλακτικές θεραπείες αναζωογόνησης, όπως τη θεραπεία  κρυστάλλου, ρεφλεξολογίας, αναδρομής σε προηγούμενες ζωές, υπνοθεραπεία, τη μουσική, την τέχνη και όποια ολιστική θεραπεία σας βοηθάει για να  αναζωπυρώσετε το  πνεύμα σας και να φέρει εναρμόνιση στον εσωτερικό και εξωτερικό σας εαυτό.

   17. Ψυχοθεραπεία: Το χρόνιο στρες μπορεί να μειωθεί με ορισμένες τεχνικές, όπως η θεραπεία χαλάρωσης, προοδευτική μυϊκή χαλάρωση του  Jacobson, υπνοθεραπεία, ύπνωση, υπερβατικός διαλογισμός και βιοανάδραση φέρεται να είναι χρήσιμες τεχνικές διαχείρισης του στρες.

   18. Ανανεώστε το μυαλό σας: Μάθετε να αποφεύγετε αρνητικά συναισθήματα ή σκέψεις που μπορεί να σας οδηγήσουν σε άγχος. Εκτρέψτε το μυαλό σας  από τις αρνητικές σκέψεις.

   19. Εστίαση στις δυνάμεις σας: Τονίστε τα θετικά, μετρήστε τα και επικεντρωθείτε σε αυτά.

   20. Συγχωρήστε και προχωρήστε: Κάθε αρνητική εμπειρία ή συναίσθημα μας προκαλεί χρόνιο στρες και μας κάνει ευάλωτους. Το κλειδί για να  απολαύσουμε την ζωή είναι να κρατήσουμε μια ουδέτερη στάση να συγχωρούμε και να προχωρούμε πιστεύοντας στον Εαυτό μας και στις δυνατότητες        του.

   Το άγχος είναι αναπόφευκτο στη ζωή μας και δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η πρόληψη και η θεραπεία είναι τα δύο  σκέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης του άγχους. 

Φωτογραφίες

 • 20 συμβουλές για να νικήσετε το άγχος

  20 συμβουλές για να νικήσετε το άγχος

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής