baby boom

Σκωτσέζες μαμάδες αποκαλύπτουν τα οφέλη που δίνουν στα μωρά τους οι εναλλακτικές θεραπείες

 • 4 Φεβρουαρίου, 2014 00:01

  Χρησιμοποιώντας τεχνικές που απευθύνονται συνήθως σε ενήλικες, οι μαμάδες Stacey Gunn και Lynne Stewart είναι σε θέση να δώσουν στα μωρά τους ανακούφιση από μια σειρά ασθενειών, από τη κυκλοφοριακή συμφόρηση, από τον πόνο της οδοντοφυΐας, αλλεργίες, κολικούς και προβλήματα ύπνου.

  Η μαμά Stacey Gunn και ο γιος της Zac αγαπούν το χρόνο που αφιερώνουν στη ρεφλεξολογία.

  Μια συνεδρία ολιστικής θεραπευτικής, που ακολουθείται από ένα πλήρες μασάζ σώματος, στη συνέχεια, μία αναζωογονητική συνεδρία ρεφλεξολογίας - ακούγεται σαν μια ημέρα ευδαιμονίας.

  Αλλά αυτές οι θεραπείες δεν είναι μόνο για τους μεγάλους. Κατά τα τελευταία χρόνια,οι  χαλαρωτικές απολαύσεις εναλλακτικών θεραπειών έχουν γίνει δημοφιλής για τα μωρά ηλικίας δύο μηνών και άνω.

  Μιλήσαμε με δύο Σκωτσέζες μητέρες που δρέπουν τα οφέλη.

  Ρεφλεξολογία: Stacey Και Zac

  Η δασκάλα χορού Gunn, 30 ετών, από Dunfermline, έχει ένα αγοράκι επτά μηνών τον Ζac.

  Μας είπε: «Έκανα ρεφλεξολογία μόλις έμεινα έγκυος και με βοήθησε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

  "Συνήθιζα να κάνω τεχνικές hypno για τη γέννα που περιλαμβάνουν ρεφλεξολογία, η οποία σήμαινε πλήρη ανακούφιση από τον πόνο.

  "Γνωρίζοντας πόσο ισχυρή και αποτελεσματική μπορεί να είναι η θεραπεία αυτή, ήμουν πραγματικά πρόθυμη να δοκιμάσουμε ρεφλεξολογία στο Ζαc.

  Ήταν θεαματικά τα αποτελέσματα για το πόσο μπορεί να βοηθήσει στο να ηρεμήσουν τα μωρά όταν είναι αναστατωμένα, να απαλαγούν από τους πόνους και να κοιμηθούν.

  Η Stacey πρόσθεσε: "Ο Zac λατρεύει τη ρεφλεξολογία. Μπορείτε να τον δείτε να χαλαρώνει πολύ εύκολα και γρήγορα.

  «Δεν μου αρέσει να παίρνει φάρμακα, αν μπορώ να το αποφύγω, ούτε καν τη παρακεταμόλη, έτσι ελπίζω ότι με τη χρήση της ρεφλεξολογίας μπορώ να μειώσω την ποσότητα του φαρμάκου που ο Zac θα πρέπει να λάβει όταν χρειαστεί.

  "Φυσικά, αν το χρειάζεται πραγματικά, τότε θα του το δώσω, αλλά θα ήθελα να λάβει όσο το δυνατόν λιγότερο.

  "Νομίζω ότι κάποιες μητέρες πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν ρεφλεξολογία, επειδή νομίζουν ότι παίρνει πάρα πολύ χρόνο τον οποίο δεν διαθέτουν, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο γρήγορη και εύκολη μέθοδος που μπορεί να προσθεθεί εύκολα στην καθημερινή ρουτίνα σας.

  "Έχοντας όλες αυτές τις τεχνικές στο μανίκι σας, θα σας βοηθήσουν σε τυχόν ασθένειες στο μέλλον, πάρα πολύ.

  «Για μένα, υπάρχουν μόνο οφέλη από αυτές τις τεχνικές.

  Η Lynne Stewart δίνει στην κόρη της Rosie ένα μασάζ

  Μασάζ: Lynne, Lily και Rosie

  Η δασκάλα Lynne Stewart, 33 ετών, από Lennoxtown, κοντά στη Γλασκώβη, έχει δύο κόρες, τη Lily, τριών ετών, και τη Rosie, τριών μήνων.

  Μας είπε: «Έχω κάνει μασάζ απ΄όταν ήταν μωρά και στα δύο κορίτσια μου. Έκανα μασάζ στην Lily για πάνω από ένα χρόνο και με την Rosie έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες.

  "Είναι ένας καλός τρόπος για να συνδέσει τους γονείς με τα παιδιά τους όταν είναι τόσο μικρά.

  "Μπορείτε πολύ εύκολα να αισθανθείται το πόσο γρήγορα χαλαρώνουν μόλις ξεκινήσει το μασάζ.

  «Όταν βάζω τη Rosie στο κρεβάτι, κάνουμε ένα μασάζ αμέσως μετά το μπάνιο της.

  «Ξεκινώ με την κοιλιά της, το οποίο είναι καλό για την πέψη της, τότε θα προχωρήσουμε στα χέρια της, τα πόδια της και στη συνέχεια το πρόσωπό της, το οποίο είναι το αγαπημένο κομμάτι της.

  «Χρησιμοποιώ απλά φυτικό έλαιο, γιατί αυτό είναι το πιο ασφαλές για το δέρμα της. Τα αρωματικά έλαια δεν είναι υγειινά για την ηλικία τους.

  «Μετά από μία εφαρμογή μασάζ το μωρό κοιμάται από τις 20:00 μέχρι τις πέντε. Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην ανακούφιση και στη χαλάρωση που δημιουργείται από το μασάζ πριν από τον ύπνο.

  «Όταν Η Lily είχε τον πόνο της οδοντοφυΐας, λάτρευε να της κάνουν μασάζ στο πρόσωπο. Ήταν πραγματικά αποτελεσματικό και τη βοηθούσε όταν το έκανα γύρω από το στόμα και τα αυτιά της.

  "Μετά το μασάζ ήταν γεμάτη χαμόγελα και ηρεμία κι αυτό είναι υπέροχο.

  "Για να μάθετε τη σωστή τεχνική, θα πρέπει να έχετε πραγματικά έναν εμπειρογνώμονα για να σας δείξει πώς να το κάνετε, έτσι δημιουργήσαμε μια πορεία πέντε εβδομάδων.

  «Από τη στιγμή που έχετε μάθει τις δεξιότητες, τις έχετε για μια ζωή.

  "Κάθε μάθημα διαρκεί 90 λεπτά, πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι, ένα μπισκότο και μια καλή κουβέντα.

  "Ο εραπευτής – εκπαιδευτής είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και να καλύψει όλα τα κενά για τις μαμάδες.

  " Έχω πάρει πολλές συμβουλές, καθώς και τις πραγματικές τεχνικές μασάζ οι οποίες με βοήθησαν να δημιουργήσω μιά υπέροχη σχέση με τις κόρες μου.

  "Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Φωτογραφίες

 • Σκωτσέζες μαμάδες αποκαλύπτουν τα οφέλη που δίνουν στα μωρά τους οι εναλλακτικές θεραπείες

  Σκωτσέζες μαμάδες αποκαλύπτουν τα οφέλη που δίνουν στα μωρά τους οι εναλλακτικές θεραπείες

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής