baby boom

Ανακούφιση με αρωματοθεραπεία

 • Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει πριν, αλλά ...

  Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

  Εν ολίγοις, η αρωματοθεραπεία είναι η μελέτη του πώς τα φυτά και τα αιθέρια έλαιά τους μπορεί να ωφελήσουν το σώμα και τον οργανισμό.

  Η Αρωματοθεραπεία και τα εκχυλίσματα των αιθέριων ελαίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν μία ποικιλία αποκρίσεων στο σώμα. Οι πιο συχνές απαντήσεις είναι: η χαλάρωση και η αναζωογονητική δράση - ωστόσο, μπορούν να δράσουν πολύ βαθύτερα!

  Η αίσθηση της όσφρησης ή το οσφρητικό σύστημα είναι το σύστημα που ξυπνάει τη μνήμη του σώματος - αν και συνήθως λαμβάνουν μόνο ειδοποίηση των άσχημων οσμών. Αυτό συμβαίνει γιατί το οσφρητικό σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μεταιχμιακό τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Έτσι είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς μυρίζει ένα άρωμα και πως μπορεί να δημιουργήσει μια συναισθηματική αντίδραση, όπως χαλάρωση.

  "Η Αρωματοθεραπεία συνδυάζει τη χημεία, τη βιολογία, τη βοτανική και συνδέεται με τη διαίσθηση και την παρατήρηση. Η επιστήμη πίσω από το άρωμα με τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και την τέχνη της ανάμειξης μπορούν να δημιουργήσουν θεραπευτικά προϊόντα τα οποία συνθέτουν τον κόσμο της αρωματοθεραπείας. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή με πολλούς τρόπους - δεν είναι μόνο για μπάνιο και προϊόντα ομορφιάς. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βήχα / κρύο / φροντίδα της γρίπης, σε προϊόντα καθαρισμού, για την ψυχολογική ευεξία, απολύμανση και πολλά άλλα."

  Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

  Με τη μέθοδο του ατμού μπορούν να αποσπαστούν τα έλαια και τα αιθέρια έλαια από τα αρωματικά φυτά και τα λουλούδια. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποσπαστεί η ουσία από τα αρωματικά έλαια, είτε χρησιμοποιώντας ένα διαλύτη ή πιέζοντας τις φλούδες εσπεριδοειδών, αντίστοιχα, τα οποία ενώ μυρίζουν δεν είναι στ΄αλήθεια αιθέρια έλαια. Αυτή είναι επίσης η διαφορά μεταξύ ενός αιθέριου ελαίου και ένα αρώματος, αν και τα αιθέρια έλαια κάνουν εξίσου θαυμάσια αρώματα.

  Πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η Αρωματοθεραπεία;

  Η αρωματοθεραπεία μπορεί να επισημανθεί πίσω στους αρχαίους χρόνους και πιστεύεται ότι είχε αρχίσει με την καύση των αρωματικών ειδών - ξύλων, φύλλων, ρητίνες δέντρων και φυτών.. Κάποια στιγμή μεταξύ 7.000 - 4.000 π.Χ. οι άνθρωποι καταλάβαν τις επουλωτικές και αρωματικές ιδιότητες των φυτών.καταναλώνοντας ζωικά λίπη και τρόφιμα τα οποία είχαν απορροφήσει τις ουσίες των φυτών. Επίσης όταν κατανάλωσαν νερό με αρωματικά στοιχεία. Έτσι άρχισαν να χρησιμοποιούνται είτε τοπικά ή μέσω της κατάποσης για να παρέχουν οφέλη για την υγεία.

  Από πού προέρχεται η λέξη Αρωματοθεραπεία;

  Το 1928, η γαλλίδα χημικός Rene-Maurice Gattefosse επινόησε τον όρο «aromatherapie". Αυτή και η οικογένειά της ήταν κατασκευαστές αρωμάτων και η Gattefosse άρχισε να ενδιαφέρεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Όταν η Gattefosse κάηκε σοβαρά σε μία πυρκαγιά στο εργαστήριό της, ενστικτωδώς βύθισε το χέρι της σε μια δεξαμενή από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ήταν εκπληκτικό το πόσο καλά είχε θεραπευτεί!

  Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια;

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσουμε τα αιθέρια έλαια. Μπορούν να διαχέονται στον αέρα σε ένα μπολ με ζεστό νερό, πάνω από τη ζεστασιά ενός κεριού ή μιας λάμπας, ή χρησιμοποιώντας μια ειδική ηλεκτρική συσκευή που είναι παρόμοια με έναν υγραντήρα, προσθέτει υγρασία σε ένα δωμάτιο και διαχέει αιθέρια έλαια.

  Αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να εφαρμοστούν τοπικά. Δεδομένου ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, μπορούμε να καταλάβουμε πώς απορροφώνται εύκολα τα οφέλη της. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρά για να εφαρμόζονται χωρίς αραίωση. Έτσι συνήθως αναμιγνύονται σε μια "βάση" κρέμας / λοσιόν, αλοιφής ή λαδιού.

  Αραιωμένα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να ψεκαστούν σε ένα δωμάτιο ή να προστεθούν στο μπάνιο σας.

  Η Αρωματοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν όλες τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις των αιθέρων ελαίων καθώς και τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται κατά την εφαρμογή τους.

Φωτογραφίες

 • Ανακούφιση με αρωματοθεραπεία

  Ανακούφιση με αρωματοθεραπεία

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής