baby boom

Διατροφή για να ενισχύσετε τη γονιμότητα σας

 • Ένα πρόσφατο κομμάτι στην DailyMailon-line, ισχυρίστηκε ότι τα σμέουρα μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα σε άνδρες, χάρη στις θρεπτικές ουσίες όπως η βιταμίνη και το μαγνήσιο (αυξάνει την τεστοστερόνη) και λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής αξίας τους μειώνει την πιθανότητα αποβολών κατά τη σύλληψη για τις γυναίκες. Δυστυχώς, τα σμέουρα είναι πέρα από την ικανότητα της αγοράς τους, πολύ ελάχιστα διαθέσιμα. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, γιατί θα αναφέρουμε μια λίστα των πιο προσιτών τροφίμων που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες:

  Τα τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν τη γονιμότητα στους άνδρες

  Νωπά φρούτα

  Τα φρούτα που έχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C, η οποία εξασφαλίζει την ισχύ και την ποιότητα του σπέρματος σας. Αν θέλετε να είστε ένας μπαμπάς, εμείς θα προτείνουμε τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων ή χυμών όπως το λεμόνι, τα πορτοκάλια και τα μάνγκο. Είναι όλα πλούσια με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες και δεν θα χρειαστεί να τα πληρώσετε ακριβά.

  Σκόρδο

  Τα ωφέλη για την υγεία του σκόρδου είναι γνωστά αλλά και οι διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

  Ψάρι

  Πλούσια σε λιπαρά οξέα, πολλά είδη ψαριών μπορεί να σας βοηθήσουν να γίνετε κατάλληλος και γόνιμος και να έχετε την χαρά να πάρετε μια ημέρα τα παιδιά σας για κολύμπι! Τα ψάρια περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας γύρω από το αναπαραγωγικό σύστημα και βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος στη διαδικασία!

  Τα τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα στις γυναίκες

  Κρέας

  Το κρέας το οποίο είναι γεμάτο με σίδηρο είναι σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου της στειρότητας που προκύπτει κατά τη διαδικασία της ωορρηξίας. Βοηθά επίσης ώστε να ενισχύσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, ενώ μειώνει την απειλή της αναιμίας που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές κατά την κύηση.

  Καρύδια

  Οι ξηροί καρποί των διαφόρων ποικιλιών συμπεριλαμβανομένων αμύγδαλα και καρύδια που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε αυξάνουν την γυναικεία σεξουαλική ορμή με παράλληλη προστασία των εμβρύων από τις αποβολές

  Πατάτες

  Είναι διαπιστωμένο ότι οι ψημένες πατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β και Ε που ενισχύουν την διαίρεση των κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την πιθανότητα ενός υγιούς ωαρίου.

  Αυγά

  Τα αυγά είναι μια εξαιρετικά μικρή δύναμη στη διατροφή μας που ενισχύει τη γονιμότητα. Περιέχουν βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ που ελαχιστοποιεί τις γενετικές ανωμαλίες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητα στις γυναίκες.

  Γι ' αυτό μην ανησυχείτε αν δεν βρείτε σμέουρα υπάρχουν αρκετά προσιτά είδη τροφίμων που μπορεί να ενισχύσουν τη γονιμότητα σας, χωρίς να αδειάσουν την τσέπη σας.

Φωτογραφίες

 • Διατροφή για να ενισχύσετε τη γονιμότητα σας

  Διατροφή για να ενισχύσετε τη γονιμότητα σας

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής