baby boom

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 • Η δήλωση «τα πάντα προκαλούν καρκίνο» έχει γίνει μια καθημερινή έκφραση, και μιας που αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ως αναφορά τις ζωοτροφές για να δικαιολογήσουν τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και τον αποτυχημένο τρόπο ζωής, ιδιαίτερα, όπως σε  αυτά που αναφέρονται στον κίνδυνο της εμφάνισης του καρκίνου. Αλλά η αλήθεια του θέματος είναι ότι πολλά καθημερινά είδη διατροφής έχουν, πράγματι, επιστημονικά αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και κάποια από αυτά μπορούν ακόμα και να τον ευνοούν. Εδώ είναι 10 από τα πιο ανθυγιεινά τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο, τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε:

  1) Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ)

  Είναι αυτονόητο ότι οι ΓΤΟ δεν έχουν νόμιμη θέση σε κάθε καρκίνο μόνο αν ακολουθεί κάποιος προσεκτική διατροφή, ειδικά τώρα που οι  ΓΤΟ και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να αναπτυχθούν έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ταχεία ανάπτυξη των καρκινικών όγκων .  Αλλά δυστυχώς οι ΓΤΟ είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων στις περισσότερες των παραγώγων τροφίμων που παράγονται από τα συμβατικά :καλαμπόκι, σόγια, και canola.  Ωστόσο, μπορείτε να τα αποφύγετε με το να προτιμάτε , πιστοποιημένα βιολογικά, πιστοποιημένα μη-ΓΤΟ με πιστοποίηση, και με  τοπικά εγχώρια τρόφιμα που παράγονται με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση  βιοτεχνολογίας.

   

  2) Επεξεργασμένα κρέατα

  Τα περισσότερα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας, συμπεριλαμβανομένων  των  γευμάτων που περιέχουν : κρέας, μπέικον, λουκάνικα και χοτ-ντογκ, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρκίνο.  Τόσο το νιτρώδες νάτριο και νιτρικό νάτριο έχουν συνδεθεί με αύξηση σημαντικά του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου, ώστε για να είναι κάποιος σίγουρος ότι θα επιλέξει μόνο προιόντα που δεν περιέχουν τέτοια συστατικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην αγορά τέτοιων προιόντων,στην ελάχιστη κατανάλωση,στην αποφυγή στο παιδικό διατροφολόγιο,και σε όσο πιο πρωταρχική τυποποίηση.

   

  3) ποπ κορν μικροκυμάτων

  Θα μπορούσαν να είναι πολύ βολικές αυτές οι ((λύσεις)), αλλά οι εν λόγω σακούλες των ποπ κορν μικροκυμάτων είναι επενδεδυμένες  με χημικές ουσίες που συνδέονται και προκαλούν όχι μόνο στειρότητα αλλά επίσης και καρκινικούς όγκους ιδιαίτερα του ήπατος, των όρχεων, του παγκρέατος και συμβάλλουν και σε άλλα είδη καρκίνων.  Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), αναγνωρίζει το  υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) σε επενδύσεις σακούλας ποπ κορν μικροκυμάτων ως «πιθανό» καρκινογόνο, και πολλές ανεξάρτητες μελέτες έχουν συνδέσει τα χημικά να προκαλούν όγκους.  Ομοίως, η χημική ουσία που χρησιμοποιείται διακετυλίου στο ίδιο το ποπ κορν συνδέεται με πρόκληση τόσο καρκίνου του πνεύμονα όσο και άλλων ειδών καρκίνου.

   

  4) Sodapop(αναψυκτικά)

  Όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, έτσι και τα αναψυκτικά  έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν σε ορισμένες περιπτώσεις  καρκίνο, καθώς είναι  φορτωμένα με ζάχαρη, χημικά τροφίμων και χρωστικές ουσίες,οι οποίες  κυριολεκτικά τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα.  Κοινές χημικές ουσίες αναψυκτικών  όπως το χρώμα καραμέλας και τα παράγωγα 4-μεθυλιμιδαζόλιο του (4-MI) έχουν επίσης συγκεκριμένα  συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου.

   

  5) τρόφιμα<<ασπαρτάμης>>

  Ακόμα χειρότερα από ό, τι είναι τα συμβατικά αναψυκτικά , όμως, είναι και τα τρόφιμα και αναψυκτικά που περιέχουν ((ασπαρτάμη)).  Μια πρόσφατη ανασκόπηση της επιστημονικής έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), με  20 ξεχωριστές ερευνητικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι η ασπαρτάμη, μία από τις πιο κοινές τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, προκαλεί μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο.  Η σουκραλόζη (Splenda), σακχαρίνη και διάφορες άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν επίσης συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου.

   

  6) «Λευκά» αλεύρια εξευγενισμένα

  Το ραφιναρισμένο αλεύρι είναι ένα κοινό συστατικό σε μεταποιημένες τροφές, ενώ η υπερβολική περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι μια σοβαρή αιτία ανησυχίας.  Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό CancerEpidemiology, διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων σχετίστηκε με 220 τοις εκατό αύξηση στον καρκίνο του μαστού μεταξύ των γυναικών.  Υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα γενικά έχουν επίσης δειχθεί ότι αυξάνουν ταχέως τα επίπεδα σακχάρου του αίματος στο σώμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου και την εξάπλωσή τους.

   

  7) Εξευγενισμένα σάκχαρα

  Το ίδιο ισχύει και για τα εξευγενισμένα σάκχαρα, τα οποία τείνουν να μειώνουν ταχέως τα επίπεδα ινσουλίνης και τροφοδοτούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Η  Φρουκτόζη και πλούσια γλυκαντικά όπως το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS) είναι ιδιαίτερα επιθετικά και έχει αποδειχτεί ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μεταβολίζονται και μπορούν εύκολα να πολλαπλασιαστούν. Και δεδομένου ότι τα μπισκότα, κέικ, πίτες, αναψυκτικά, χυμούς, σάλτσες, δημητριακά, και πολλά άλλα δημοφιλή, ως επί το πλείστον προο'οντα σε επεξεργασία, τα είδη διατροφής φορτωμένα με HFCS και άλλα εξευγενισμένα σάκχαρα, εξηγούν γιατί τα ποσοστά καρκίνου είναι σε άνοδο στην εποχή που διανύουμε και ειδικά στην χώρα μας.

   

  8) Οι συμβατικές τροφές και τα φρούτα

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τρώνε υγιεινά όταν αγοράζουν τα μήλα, σταφύλια, φράουλες ή από το κατάστημα.  Αλλά αν αυτά τα φρούτα δεν είναι οργανικά ή δεν ελέγχετονται για να είναι χωρίς φυτοφάρμακα, θα μπορούσαν να αποτελέσουνι σημαντικό κίνδυνο για καρκίνο.  Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG), διαπίστωσε ότι το 98 τοις εκατό του συνόλου των συμβατικών προϊόντων, και ιδιαίτερα ο τύπος που βρέθηκαν στο "βρώμικο" λίστα τους καρπούς της, έχει μολυνθεί με τον καρκίνο-που προκαλούν τα φυτοφάρμακα.

   

  9) Ο σολομός εκτροφής

  Ο σολομός εκτροφής είναι μια άλλη τροφή με καρκίνο υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τον Δρ DavidCarpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο του Albany.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο σολομός εκτροφής όχι μόνο στερείται βιταμίνης D, αλλά είναι συχνά μολυσμένος με καρκινογόνες χημικές ουσίες, PCBs (πολυχλωριωμένα διφαινύλια), επιβραδυντικά φλόγας, τα φυτοφάρμακα, και αντιβιοτικά.

   

  10) Υδρογονωμένα έλαια

  Χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διατήρηση επεξεργασμένων τροφίμων και για να κρατιούνται σταθερά αρκετό διάστημα  στο ράφι.  Άλλά υδρογονωμένα έλαια μεταβάλλουν την δομή και την ευελιξία των κυτταρικών μεμβρανών σε όλο το σώμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από εξουθενωτικές ασθένειες όπως ο καρκίνος.  Ορισμένοι κατασκευαστές προχωρούν στη σταδιακή κατάργηση της χρήσης των υδρογονωμένων ελαίων και την αντικατάστασή τους με το φοινικέλαιο(εναλλακτική αλλα όχι και τόσο ασφαλή λύση) και άλλες ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, αλλά και τα τρανς λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Φωτογραφίες

 • 10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

  10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής